Puheenjohtajan tervehdys

Hyvä lukija, selailet nyt Turun Karjalakuoron hiljattain uudistettuja kotisivuja. Toivottavasti näkymä miellyttää sinua. Uusittujen sivujen kautta toivomme saavamme enemmän näkyvyyttä toimintaamme ja parantaa tiedotustamme yleisöllemme sekä tietysti saada uutta yleisöä. Toivomme näiden sivujen kautta tavoittavamme myös uusia kuorolaulusta kiinnostuneita laulajia.

Turun Karjalakuoro on vuonna 1945 perustettu vireä sekakuoro. Kuorolla on karjalaiset juuret, joita se edelleen kunnioittaa vaalimalla karjalaista laulu- ja musiikkiperintöä. Kuoro perustettiin aikanaan sodan jälkeen liennyttämään siirtolaisten koti-ikävää ja vahvistamaan yhteenkuuluvuutta. Suurella osalla kuorolaisista on karjalaiset juuret mutta se ei ole mikään vaatimus laulajille ja tällä hetkellä jo liki puolella ovatkin juuret muualla. Mukavasti eri heimojen ominaisuuden sopivat yhteen sekä harjoituksissa että esiintymisissä. Meidän kuorossa on hyvä henki ja erityisen tärkeää on, että uudet laulajat otetaan hyvin vastaan.

Kuoro noudattaa perinteitä mutta meille on ollut tärkeätä koko ajan myös uudistua. Uutta ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti kuoronjohtajamme Heikki Korhosen johdolla. Kuoron ohjelmisto on hyvin monipuolinen kevyttä ja vakavaa, karjalaisia lauluja, sota-ajan lauluja, iskelmiä ja laulelmia Malmstenista Junnuun ja Juha Tapioon.  Kuoro käy esiintymässä kaikenlaisissa tilaisuuksissa vaihtelevalla ohjelmistolla. Omien juhla- ja joulukonserttien lisäksi esiinnymme erityisesti palvelutaloissa. Vuosittaiset Karjalaiset kesäjuhlat ja niiden karjalaisten kuorojen kavalkadi on vuoden kohokohta. Kuoromme tekee myös yhteistyötä muiden kuorojen kanssa ja esiintyy kuorotapahtumissa kuten kesäisessä Aurajoki- raikaa tapahtumassa. Viimeisien vuosien aikana olemme esittäneet Tapani Nuutisen säveltämää ”Karjalaisen kansan messua” eri kirkoissa. Tänä vuonna meillä on ollut kolme yhteiskonserttia laulaja/säveltäjä Petri Laaksosen kanssa ja yhteistyö jatkuu myös vuonna 2019. Vuoden 2019 esiintymisiä on jo varattu muitakin ja mikäli teitä kiinnostaa saada Turun Karjalakuoron esiintymään omiin tilaisuuksiinne, niin ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Musiikilla ja kuorolaululla on suuri voima hyvinvoinnin edistäjänä niin laulajille kuin kuulijoille. Kuorolaulusta saa yhteisiä hyviä kokemuksia ja pientä haastetta elämään. Kuoromme ottaa mielellään uusia laulajia joukkoomme sävelkorva on tärkein ominaisuus. Joukossa on monenlaisia laulajia ja vahvemmat tukevat uusia laulajia, tervetuloa iloiseen porukkaamme. Yhteyttä voi ottaa allekirjoittaneeseen tai sihteeriin.

Koko kuoron puolesta

Pekka Teräväinen
puheenjohtaja

Takaisin etusivulle

About the author: M-T Fagerlund

You must be logged in to post a comment.